Kántáltak miközben a gyermek megfulladt

Ördögűzés közben halt meg egy hároméves kislány Malajziában?

Ördögűző szertartás közben halt meg a hatóságok gyanúja szerint egy hároméves kislány Malajziában.

2012.08.07 09:44MTI

A rendőrség vasárnap este a kelet-malajziai Penang szövetségi államban az egyik családtag bejelentésére megrohamozott egy házat, amelyben nyolc embert találtak egy kislányon fekve az elsötétített hálószobában, s az őket takaró pokróc alól kántálás hallatszott - közölte a körzeti rendőrfőnök.

A kislány megfulladt. A nyolc embert - a kislány szüleit, öt további családtagját, valamint a család indonéziai szobalányát - őrizetbe vették.

Malajziában a maláj, kínai és indiai közösségek körében a mai napig élnek bizonyos törzsi hiedelmek, de a titkos rituálék száma az elmúlt évtizedekben csökkent.

A hasonló szertartásokhoz köthető halálesetek ritkák, de időnként előfordulnak a délkelet-ázsiai országban. Két malájt tízéves börtönbüntetésre ítéltek 2010-ben, mert megölték egyikük szüleit egy "tisztító szertartás" alatt, amelynek során többek között partvisnyelekkel és bukósisakokkal ütlegelték áldozataikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.