Tizenhat évig harcoltak a támogatásért

Nem kaptak segélyt a sziámi ikrek - nem voltak "eléggé" korlátozottak a mozgásban

Tizenhat éven át kellett harcolnia egy a fejük hátsó részén összenőtt sziámi ikerpárnak Indiában azért, hogy állami segélyt kaphassanak. Az egyiküknek ráadásul hiányzik mindkét veséje is.

2012.08.03 17:29MTI

Az indiai Patna állam egészségügyi hatósága 1996-ban nem talált "eléggé" mozgáskorlátozottnak egy sziámi ikerpárt ahhoz, hogy jogosultak legyenek állami juttatásra és gyógyszertámogatásra. Az ikerpár családja azóta számtalanszor próbálkozott az ítélet felülbíráltatásával, ám hiába, mígnem a héten a legfelsőbb bíróság a nővérek - Sara és Farah Shakeel - javára döntött, kimondva, hogy súlyos mozgássérültek és jogosultak az állami támogatásokra.

Túl azon, hogy koponyájuk hátsó felén összenőtt a fejük, Sabának egy veséje sincs. "Alig tudnak járni, és rengeteg egyéb nehézséggel küszködnek. Vajon ki lehet még náluk is mozgásában korlátozottabb?!" - idézte a nővérek idősebb fivérét az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A család 16 éven át csak nagyon nehezen tudta megkeresni a pénzt, amely az ikrek több tucatnyi gyógyszerének megvételéhez és különleges étrendjéhez kellett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.