A rácsok másik oldalát is megismerheti

Pandúrból rab: csempészett a börtönben!

Eddig kívülről nézegethette a börtön rácsait az egyik őr, de most alaposan feltérképezheti a cellák belsejét is, mert a szükségesnél jobban segítette a rabok benti életét.

2012.07.18 11:29ma.hu

A rácsok külső oldalát már jól ismerheti a német Thomas Lutz, most azonban elég ideje lesz, hogy belülről is alaposan feltérképezze a cellákat, miután kiderült, hogy finoman szólva áthágta a szabályokat. A 37 éves férfit a müncheni bíróságon bűnösnek találták csempészés vádjában: az ítélet szerint rendszeresen juttatott be apróbb, a szabályzat által tiltott eszközöket, elsősorban mobiltelefonokat vagy hasonló kommunikációs eszközöket. Cserében készpénzt kapott a raboktól, összesen mintegy 2300 eurót (700 ezer forintot) tett zsebre a tiltott akciókért.

Andreas Franck ügyész a sajtónak a következőket mondta: "Egymagában sikerült az egész büntetés-végrehajtási rendszerből egy viccet csinálnia. Azáltal, hogy mobiltelefonokat juttatott a raboknak, lehetővé tette, hogy azok felvegyék a kapcsolatot a külvilággal, főként a tanúkkal és a cinkosaikkal. Fontos tudni, hogy rendkívül veszélyes bűnözőkről van szó, többek közt olyanokról, akik gyilkosságot vagy nemi erőszakot követtek el."

Bár a csempészést nem tagadta a vádlott, az ügyvédje kiemelte, hogy véleménye szerint semmilyen következménye nem lett annak, hogy védence telefonokat adott át ezeknek a raboknak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.