Már nem tilos fürödni - de lesz-e kedve bárkinek?

Kacsának bizonyult a krokodil: hód ijesztgette a fürdőzőket

Közönséges hód volt az a rejtélyes állat, amelyet többen is krokodilnak véltek a bajorországi Schwandorf fürdésre alkalmas egykori bányatavaiban; a megnyugtató megállapításra az éjszakára kihelyezett fényképezőgépek több ezer fotójának kiértékelése alapján jutottak a helység illetékesei.

2012.07.17 07:29MTI

Miután a krokodil híre "kacsának" bizonyult, feloldották a Klausen-tavaknál elrendelt fürdési tilalmat. A fantomkrokodil híre több mint egy héten át tartotta lázban a bajor városka lakosságát. Két szemtanú is azt állította, hogy egy hatalmas állatot látott hosszú farokkal és hosszú karmokkal.

A schwandorfi önkormányzat annyira komolyan vette a veszedelmes ragadozóról szóló beszámolókat, hogy fürdési tilalmat rendelt el, és nagyszabású keresőakciókat indított, amelyek azonban nem vezettek eredményre.

A polgármesteri hivatal végül vadon élő állatok megfigyelésére szolgáló kamerákat - "fotócsapdákat" - helyezett ki, és 3700 "lesifotó" kiértékelése, valamint egy környékbeli hódszakértővel való konzultáció után leszögezte, hogy csakis egy közönséges hód lehetett a feltételezett hüllő. (Hüllőszakértő bevonását nem tartották szükségesnek.)

"Most újra nyugalom lehet" - mondta Lothar Mulzer, az önkormányzat szóvivője, bejelentve a fürdési tilalom feloldását is. A krokodil (rém)hírére még azoktól a környékbeli fürdőhelyektől is távol maradtak a nyaralók, amelyek pedig távol esnek "krokodilos" tótól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.