A kocsi totálkáros lett, a gyerek megúszta

Padlógázzal száguldott a 3 éves fiúcska - a padlón ülve!

A kocsi totálkárosra tört, a gyerek viszont karcolás nélkül került elő a sofőrülés alól, miután elcsente anyja autójának kulcsát és padlógázzal száguldott neki az első kerítésnek.

2012.07.10 13:29ma.hu

Akár tragédiával is végződhetett volna, ám szerencsére csak egy totálkár lett abból az esetből, ami a németországi Wunstorfban történt - személyi sérülés nélkül, olyannyira, hogy egyetlen karcolás sem esett a 3 éves "sofőrön". A fiúcska észrevétlenül elcsente az automata sebességváltós kocsi kulcsát, majd bemászott a vezetőülésre és könnyedén elindította a járművet, ahogy azt az anyjától is látta.

Amikor azonban a kocsi nem akart elindulni, lemászott az ülés elé, mert az is világos volt neki, hogy a haladás és a gázpedál nyomása közt van valami összefüggés, de az ülésről azt nem érte el a lábával, így hát a padlón ülve nyomta tövig a pedált. A kocsi persze abban a pillanatban teljes erővel vágódott ki a kertből, és a kertkaput kiszakítva a helyéből átszáguldott az úttesten, ahol a szomszéd masszív kerítése állította meg.

Az esetről beszámoló austriantimes.at osztrák hírhonlap az anyát nem szólaltatta meg, így nem lehet tudni, ő mit szólt az esethez, a rendőrségi szóvivő viszont őszinte csodálkozásának adott hangot, az autó állapotát elnézve ugyanis a kisfiúval jóval rosszabb is történhetett volna, mint némi ijedelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.