Nem látta a terelőtáblákat a sofőr, csak ment...

Otthon maradt a szemüvege, majdnem autóstól zuhant a folyóba

Elfelejtette feltenni indulás előtt a szemüvegét, aztán már nem akart visszafordulni érte egy svájci férfi, ám ez kis híján egy alapos úszásába került: nem látta, hogy épp bontják az általa gyakorta használt hidat.

2012.07.09 17:29ma.hu

Kevés híján a folyóba zuhant a kissé rövidlátó Karl Rogger, aki a hétvégén úgy indult útnak, hogy elfelejtette magával vinni a szemüvegét. A közeli folyón már jó ideje az ott felállított ideiglenes hídon ment keresztül, ám szemüveg nélkül nem tűnt fel neki, hogy időközben a munkások hozzákezdtek a híd elbontásához, amire természetesen az autósokat tucatnyi táblával figyelmeztették, de a 67 éves sofőr csak annyit látott, hogy valami van a táblákon, azok értelmezéséhez már nem volt elég éles a látása.

A svájci Tuggen közelében dolgozó munkások döbbenten nézték, amint a fekete Mercedes lassítás nélkül suhan feléjük. "Nem akartunk hinni a szemünknek. Minden pillanatban azt vártuk, hogy végre megáll, de hiába" - mesélte az egyik dolgozó. Csak akkor állt meg, amikor a bontáshoz felszerelt állványzat megfogta a kocsi első kerekét.

Végül a hídbontók segítettek kimászni a rémült férfinek az autóból, aki az időközben helyszínre érkező rendőröknek bevallotta, hogy bizony aznap otthon maradt a szemüvege és nem tudta elolvasni az út mentén felállított táblákat. Ám elmondása szerint annyira megszokta, hogy az a híd ott van, hogy fel sem merült benne, hogy ezúttal már nem fog tudni átkelni rajta - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.