Nagyon téves riasztás

Terhesnek hitték a gazdát: a vizelet is pozitív volt

Először azt hitte a svéd farmer, hogy viccel vele az orvos, amikor megérkezett a vizeletvizsgálat eredménye, a "Gratulálunk, ön terhes" mondattal. Ráadásul a tévedést nem egy rosszul felcímkézett vagy elkevert minta okozta.

2012.07.02 09:29ma.hu

A 65 éves svéd Gösta Eloffson azt hitte, orvosa tréfál, amikor egy rutin vizeletvizsgálat eredményét kézhez véve leültette a férfit, majd közölte vele: "Gratulálok - ön terhes!" A férfi érthető módon teljesen elképedt, aztán első meglepetése után azt kezdte bizonygatni az orvosnak, hogy bár tisztában van vele, hogy a kelleténél kissé kerekebb a hasa, talán a terhességet mégiscsak ki lehet zárni.

Elsőre természetesen a minták felcserélésére gyanakodtak a laborban, ám hamarosan kiderült, hogy valóban jó kémcsövet vizsgáltak, csakhogy amikor a gazdálkodó keadta a vizeletét, a kis tartály baktériummal szennyeződött - épp olyanokkal, amelyek normális esetben a várandós nőknél fordulnak elő. Ez okozta végül a hamis pozitív eredményt.

"Egy darabig jót nevettünk az eseten, aztán újra elmentem a vizsgálatra, és a második teszt megerősítette, hogy minden rendben van, mégsem várok gyereket" - idézte Eloffson szavait az osztrák austriantimes.at hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.