Le kellett zárni a forgalmas utat

Tehenek lepték el az autópályát

Fél órára le kellett zárni az osztrák A14-es autópályát, amelyre egy egész csordányi tehén vonult, hogy lelegelhessék az út mentén talált füvet.

2012.06.14 09:29ma.hu

Húsz tehén szállta meg az ausztriai A14-es számú Walgau autópályát, ami előbb csak fokozottan óvatos vezetést eredményezett a környéken, nem sokkal később viszont a hatóságok úgy döntöttek, jobb, ha teljesen lezárják a forgalmas út érintett szakaszát, és autómentesen próbálják leterelni az aszfaltról az addigra már igencsak zavarodott állatokat.

A mintegy húsz tehén egy kerítés résén szökött ki a közeli legelőről, és bár jó részük az út mentén maradt füvet rágcsálni, többen megrémültek a száguldozó autóktól és ijedtükben épp az útra menekültek. Miután vagy tucatnyi bejelentés érkezett az autósoktól, akik hol ki tudták kerülni a teheneket, hol meg kellett állniuk, míg egy-egy állat odébbsétált, a rendőrök kivonultak a helyszínre, és fél órányi teljes lezárás mellett sikerült visszaterelni a teheneket a biztonságos mezőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.