Érzéketlen rendőrök bilincselték meg a férjet

Nászútjukon ölték meg a feleségét - "Mit sírsz, kaphatsz másikat!"

Csak 12 napig volt házasember az a brit férfi, aki a nászútjukon a fürdőszobában holtan talált rá gyönyörű feleségére. Az első sokk után még jobban megdöbbent a rendőrök viselkedésétől.

2012.06.07 17:29ma.hu

Nemcsak a gyász, de az első sokkot követő rendőri intézkedés miatt sem jutott szóhoz John McAreavey, aki alig 12 napnyi házasság után, épp a mesés mauritiusi nászútjukon veszítette el gyönyörű feleségét: amikor kicsivel a nő után visszatért a közös szállodai szobájukba, holtan találta a fiatalasszonyt a fürdőszobában. Azonnal értesítette a szálloda biztonsági szolgálatát, majd kétségbeesetten próbálta újraéleszteni a 27 éves Michaela Harte-ot szívmasszázzsal és lélegeztetéssel, miközben csak azt hajtogatta: "Michaela, Michaela, ébredj, gyerünk, gyerünk!"

Bár látta a nyakán lévő nyomokat, nem fogta fel, mi történik, a nő pedig jéghideg volt, az ajkai pedig kékek. Aztán megjelentek a rendőrök, elvonszolták a halott felesége mellől a zokogó férjet és azt mondták neki: "Miért bőgsz? Még fiatal vagy, kaphatsz egy másik feleséget!" Ezután betuszkolták egy dzsipbe, amivel elindultak a rendőrségre, de mint a 28 éves férfi elmondta, útközben megálltak egy gyorsétteremnél, némi harapnivalóért. Aztán egy elhagyatott külsejű épületbe vitték, és az egyik helyiségben levették az ingét, hogy át tudják vizsgálni a testén lévő nyomokat.

"Tudtam, mi jár a fejükben. Megbilincseltek és leültem egy padra" - folytatta a beszámolót John, akit ezután magára hagytak. "Biztos vagyok benne, hogy legalább öt óra eltelt, már késő este volt." Végül aláírta a vallomását és visszaengedték őt a szállodába, ahol egy ápolónő felügyelt az állapotára.

Az eset 2011 januárjában történt, ám a nyomozás csak most jutott a bírósági szakaszba, miután sikerült tisztázni, hogy nem az ifjú férj követte el a szörnyű tettet, a gyilkossággal két szállodai alkalmazottat gyanúsítanak, akik épp a szobát próbálták kifosztani, amikor Michaela visszaért. Ijedtében sikoltozni kezdett, a 31 és 42 éves takarítók azt mondták, csak el akarták hallgattatni, de nem tervezték, hogy megölik a nőt.

"Michaela csodálatos ember volt, egy igazán különleges lány. Teljessé tette az életemet. Szerette a szüleit, akiknek ő volt az egyetlen lányuk, fivérei is féltő szeretettel óvták. Annyira sok mindentől volt különleges, hogy nem is tudom elmagyarázni, mennyire jó ember volt" - hangzott John vallomása a bíróságon most, csaknem másfél évvel a tragédia után, és bár egyelőre nem tudni, milyen vád alapján ítélik majd el a gyanúsítottakat és mekkora büntetésre számíthatnak, a férfi sosem fogja elfelejteni annak a szörnyű napnak egyetlen pillanatát sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.