Három évig be se teheti a lábát az országba

Szökött tehene miatt toloncolták ki Szlovákiából

Egy elkóborolt tehén okozta egy egyszerű pásztorember vesztét: a határőrök toloncolták ki az országból és három évig nem teheti be a lábát Szlovákiába.

2012.05.30 07:29ma.hu

Tiltott határátlépésre figyeltek fel a szlovák-ukrán határon, Szirénfalva közelében szolgáltatot teljesítő határőrök, ezért haladéktalanul a kameralánc alapján jelzett helyre siettek, hogy elfogják az illegális betolakodót. Tilosban járó disszidens helyett azonban csupán egy kétségbeesett pásztorembert találtak, aki az egyik elkóborolt tehene után futott és azt próbálta meg valahogyan visszaterelgetni a csordába - arról persze fogalma sem volt, hogy eközben észrevétlenül átlépte az Európai Unió keleti határát.

Bár a határőrök látták, hogy igazat mond, mégsem bizonyultak túlzottan megértőnek, mert "a szabály az szabály" felkiáltással kitoloncolták a kárpátaljai férfit a Szlovák Köztársaság területéről, és a hatályos egyezmények értelmében arra is felhívták a figyelmét, hogy a következő három évben még az igazi határállomásokon sem léphet be az országba.

Az esetről hírt adó határőrség helyi igazgatóságának közlése szerint az elkóborolt tehenet nem büntették meg és ellene belépési tilalmat sem rendeltek el, azt azonban nem tudni, hogy ha legközelebb is úgy dönt, hogy a szomszéd fűje zöldebb, akkor gazdája hogyan csalogathatja vissza a láthatatlan határvonalon állva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.