Harry Pottert is megzselézte

Mona Lisa, te cukorfalat...! - Ehető képeket készít a művész

Egészen elképesztő alapanyagot talált "festményeihez" egy angol művésznő: zselés cukorkából rakja össze alkotásait, melyen ismert személyeket vagy kitalált figurákat örökít meg.

Ehető képek, zseléből képgaléria

2012.05.23 07:29ma.hu

Elképesztő aprólékossággal készíti el műveit az angol Kristen Cumings, ami persze bármelyik művészről elmondható, ám a végén a festmények többségét még ha akarnánk, se tudnánk megenni. Cumings kisasszony viszont teljesen átlagos zselés cukorkából rakja össze a képeket, melyek közt olyanokat találunk, mint Mona Lisa híres képmása Leonardo da Vincitől, vagyHarry Potter.

Az ikonikus mosolyt ábrázoló kép a nő elmondása szerint több mint 50 órán keresztül készült, azt azonban nem tudni, hogy ehhez a műhöz egészen pontosan mennyi zselébabot használt fel. Mindössze azt lehet tudni, hogy nem ritka a 12 ezres alkotás, amihez az alapanyagot Kristen a közeli áruházban szerzi be.

Van Gogh: Csillagos éj (Fotó: Barcroft - A további képekhez KATT a képre!)


"Mielőtt hozzálátok egy-egy műhöz, mindig lemegyek a boltba és veszek egy nagy doboz Jelly Belly-t, legalább 50 féle szín van benne. Aztán szétválogatom a színeket, pont ahogy egy igazi festő rendezné el a palettáján" - árulta el a technikáját. "Eleinte egy óra alatt nagyjából 200 darab cukrot raktam ki, de időközben csiszoltam a tudásom és már feleennyi idő is elég ehhez a mennyiséghez" - mondta.

Különös mániája egyébként egyfajta terápiaként kezdődött, így próbálja fejleszteni az önuralmát. "Ez a legnagyobb kihívást jelenti számomra, mert édesszájú vagyok, de ellen kell állnom a kísértésnek, hogy menet közben a felét megegyem" - ismerte be. Közben azt is elárulta, hogy mivel maga a folyamat meglehetősen intenzív és egyben monoton, időnként hosszabb szünetet kell tartania az alkotásban, hogy regenerálódhasson. Arról nem beszél, hogy később mi történik az összerakott képekkel, vagy tervez-e igazi kiállítást belőlük.

Nem ő az egyetlen zseléművész: nemrégiben egy Nick Adlam nevű férfi azzal keltette fel a média figyelmét, hogy Erzsébet királynő képmását rakta ki ebből az édességből, a mű 120 centi magasságú lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.