Terroristák fenyegetik az Eurovízió résztvevőit

Az életveszélybe menetel a magyar zenekar?

Iszlamista szélsőségesek fenyegették meg az Eurovízió azerbajdzsáni döntőjének résztvevőit, amely szerintük minden muzulmán számára valóságos rémálom.

Eurovízió 2012: a Compact Disco képviseli hazánkat képgaléria

2012.04.13 15:29ma.hu / MTI

Május 22-25. között rendezik meg az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban az idei Eurovíziós Dalfesztivált, ám a több tucat ország részvételével zajló verseny máris komoly biztonsági kockázatot jelent minden induló számára. Az eddigi versenyek során nemigen volt példa még arra, hogy szélsőséges terrorszervezet jelentsen be lehetséges támadást a résztvevők ellen.

Egy iszlamista internetes oldalon azonban most közlemény jelent meg, amely szerint a fesztivál "rémálom minden muzulmán számára", a résztvevők "a sátán erői", "perverzek", valamint "a világ homoszexuálisai", ezért meg fogják őket támadni. A közleményt Muszlim néven írta alá az egyelőre ismeretlen fenyegetőző.

A Compact Disco a magyar döntőn (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Az egyik orosz nyelvű hírportál emlékeztet arra is, hogy az azeri radikálisok már eddig is több városban készültek terrorcselekmények végrehajtására, ám ezek jelentős részét a rendőrség megakadályozta azáltal, hogy összehangolt akció keretében tizenhét, terrorakció szervezésével gyanúsítható személyt őrizetbe vettek a múlt héten.

A verseny szervezői egyelőre nem reagáltak a fenyegetésre, de remélhetőleg semmi veszélyes incidens nem történik a négy napos gálán, amelyen Magyarországot a Compact Disco nevű együttes képviseli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.