A Star Wars ihlette az amatőr gitárkészítőt

Szeret zenélni? Játsszon Han gitár Solón!

A Csillagok háborújából ismert Millennium Sólyom ihlette meg a nyugdíjas, így igencsak ráérős amatőr gitárkészítőt. Többnyire ócskaságokból rakja össze a hangszereit, de ezúttal igazán gyönyörűt alkotott.

2012.04.04 13:29ma.hu

Legfőképp hulladékanyagokból dolgozik és átlagosan három hónapot tölt egy-egy gitár elkészítésével a 64 éves egykori nyomdász. Rajong a gitárokért, és bár állítása szerint nem megszállottja a Star Wars-filmeknek, mégis a híres űrhajó megihlette őt és elhatározta: elkészíti annak Han(gosan) Szóló változatát. A ma már nyugdíjas brit férfi az elmúlt tíz évben összesen húsz hangszert rakott össze, mindegyikük tökéletesen szól, akárcsak a most elkészült sci-fi gitárok.

A már önmagában is elismerésre méltó külsejű hangszer akkor a legszebb, amikor a világítást is bekapcsolják rajta, ilyenkor zene közben ledek villognak és teszik még teljesebbé az élményt. "A sötétben kéken világít, a gyerekek imádják!" - lelkendezett Tom Bingham. Naponta egyébként több órát foglalkozott a nyak kialakításával, hogy kellően stabil legyen.

Fotó: NTI


Az amatőr művész további alkotásai közt megtalálható egy bakelitlemezből készült gitár, egy sakktáblát idéző és egy krikettütő-formájú hangszer is. Akit érdekelnek a különlegességek, az nála találhat öngyújtós gitárt, pengethető óriás sörnyitót vagy épp a hiúság tükrét is.

"Eredetileg cigarettásdobozokból kezdtem gitárt csinálni, de azt meguntam. Most minden mást felhasználok" - magyarázta. "Egy kicsit megszállott vagyok, de ez a hobbim" - mentegetőzött, és bevallotta: soha nem adná el egyetlen alkotását sem: bármekkora felajánlott összeg kísértésének ellenáll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.