Kényszerleszállást hajtott végre a gép

Vészhelyzet az égben: megtébolyodott a pilóta

Eredetileg Las Vegasba vitte volna a New York-i utasokat egy gép, de Texasban kényszerleszállást kellett végrehajtani, mivel a pilóta teljesen megzavarodott. A kifutóról már az elmegyógyintézet ápolói vitték el.

2012.03.28 09:29ma.hu / MTI

Az utasok eleinte semmit nem érzékeltek a pilóta zavarodottságából, amikor az a pilótafülkét elhagyva kedélyes csevegésbe kezdett velük, legfeljebb apró jelek utalhattak arra, hogy viselkedése egyáltalán nem szokványos. A gond ott kezdődött, amikor vissza akart menni a helyére, ám addigra a másodpilóta és a navigátor bezárta az ajtót - vélhetően azért, mert ők addigra már észlelték, hogy kollégájuk furcsán viselkedik.

A New Yorkból Las Vegasba tartó gép vezetője ekkor egyik pillanatról a másikra tombolni kezdett, előbb őrült módon dörömbölt a pilótafülke ajtaján, majd amikor az mégsem akart kinyílni, elkezdett az utastérben szaladgálni, miközben azt kiabálta, hogy a fedélzeten bomba van és le fognak zuhanni. Tombolása közben sűrűn emlegette Irakot és az al-Kaidát is.

A megháborodott parancsnokot végül a légi utaskísérő kérésére négy utas fogta le, köztük az egyik egy nyugdíjas rendőr volt, egy másik utas pedig képzett pilótaként aktívan segédkezett a Texasban végrehajtott kényszerleszállásnál. A földet érés után mentők vitték el a tébolyult pilótát. Arról nincs hír, hogy állapotát mi váltotta ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.