Rosszul fizet, de jó az önéletrajzban

Olcsójánosok előnyben: komornyikot keres II. Erzsébet királynő

A tökéletes angol nyelvtudáson kívül alig írtak elő egyéb követelményt, legfeljebb az számít, hogy uniós állampolgár legyen az illető: ezen feltételekkel bárki jelentkezhet komornyiknak a brit királyi palotába.

2012.03.23 11:29ma.hu

Ha barátságos, diszkrét és épp munkát keres, az angol királynő talán épp Önre vár! Ja, és van még egy fontos feltétel: tökéletesen beszéljen angolul. Ha mindezek megvannak, akkor már csak néhány apróságnak kell megfelelni, és máris minden reggel tálcán viheti II. Erzsébet vagy a királyi család más tagjai elé a reggelit.

A palota ugyanis nyílt álláshirdetésben keres komornyik-gyakornokot, a felhívás szerint heti 45 óráért (vajon milyen hosszan reggeliznek?) 15 ezer font fizetést adnak egy évre. A feladatok közé a kávés és teáscsészék, tálcák diszkrét tálalása, majd összegyűjtése tartozik, emellett az újságokat is a gyakornoknak kell bevinni a királyi ház tagjaihoz. Összességében az étkezésekkel összefüggő teendőket, mint felszolgálás, asztal leszedése kell ellátnia a leendő komornyiknak.

A pályázati kiírás alapján a jelentkezőknek barátságos, udvarias és közvetlen jelleműnek kell lennie, miközben diszkréten és bizalmasan kezeli a tudomására jutott dolgokat.

Noha a fizetés az angol béreket alapul véve meglehetősen alacsony - az éves átlagkereset arrafelé az alkalmazotti munkakörben dolgozóknál 26 ezer font -, teljes ellátást kap a gyakornok, valamint a későbbiekben remek referenciának számíthat az önéletrajzban, de akár a palotán belül is lehetőség van előrelépésre. A korábban inas rangban királyi szolgálatot teljesítő alkalmazottak bére a magánszektorban akár az évi 100 ezer fontot is elérheti, ez forintra átszámítva mintegy 33-34 milliónak felel meg.

Valamivel kevesebbért, évi 14 ezer 200 fontért keresnek "vászonfelelőst", aki a törülközőket, asztalterítőket és efféle kiegészítőket felügyeli, de képesnek kell lennie szükség esetén ezeket javítani, megvarrni is. Cserébe ingyen parkolhat a palotában és a későbbi nyugdíja miatt sem kell aggódnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.