Próbára tették a trénerek a valóságshow-sztárokat

Képek - Meglepődtek a VV-hősök

Új edzésforma hódít hazánkban: az konditermek kezdenek kimenni a divatból, s helyüket az alternatív testmozgások veszik át. A ValóVilág korábbi szériájának három versenyzője, Anett, Jerzy és Gombi most egy itthon még teljesen új tréningen vett részt.

Gflex-órán fedezték fel ismeretlen izmaikat a VV-sztárok képgaléria

2012.02.28 13:29krQ

Hazánkban is terjed a külföldi divat: az edzőtermek helyét lassan átveszik az egyedi mozgásformák. Manapság bárki szabadon választhat, hogy rúdtánc- vagy éppen jógaórára szeretne eljárni attól függően, hogy milyen mozgást végez szívesen.

Ilyen alternatív módszer a GFlex is, amely az erőt, az egyensúlyt, a hajlékonyságot és a mélyizmok stabilitását fejleszti.

A GFlex olyan számomra, mint egy mini edzőterem: mivel csak egy olyan pontot igényel, amihez rögzíteni lehet a felfüggesztést, bárhova magammal vihetem, így mindig tudok edzeni. A tréningen a felfüggesztési pont és a testünk dőlésszögének beállításával magunk tudjuk meghatározni a gyakorlatok nehézségi fokát.

Olyan mozgást jelent, ami biztosan minden porcikát igénybe vesz, de egy-egy feladattal különböző izomcsoportokat dolgozunk meg. Speciális feladatkörök vannak, hogy a test minden tagját a lehető leghatékonyabban eddzük
” – avatott be Simkó Georgina, a Dollhouse GFlex trénere.

Fotó: KRQ (A galériához KATT a képre!)


A sztárok is nagy érdeklődést mutatnak a legújabb mozgásforma iránt: a ValóVilág korábbi szériáiból ismert Anett, Jerzy és Gombi egy rövid edzésen próbálhatták ki a Dollhouse Stúdióban, milyen hatékony a tréning.

Gyerekkoromban talajtornáztam, így szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy ha elkezdek valamilyen mozgást, nagyon hamar meglátszik rajtam. Főleg kardio-edzésekre járok, a jó időben kocogni szoktam, és most kezdtem el kangoozni” – mesélte lelkesen VV Anett.

Életemben először hallottam a GFlex tréningről, de örömmel jöttem, mert kíváncsi voltam rá. Nagyon tetszett ez a rövid gyakorlatsorozat, szívesen eljárnék rendszeresen. Már első ránézésre látszik, hogy nem könnyű sport, és biztos vagyok benne, hogy holnapra izomlázam lesz, mert a kezem nem túl erős, és itt a saját súlyomat kellett megtartani.

A fiúk is nagy lelkesedéssel álltak neki a tréningnek, de bizony be kellett látniuk: bármilyen jó erőben vannak, a GFlex őket is próbára tette. „Minden héten edzek minimum egy órát, általában konditerembe járok, néha az uszodában is megfordulok” – árulta el Jerzy.

Tavaly már találkoztam a GFlexszel egy fitneszversenyen, így számomra nem volt teljesen ismeretlen, de eddig még sosem próbáltam ki. Nagyon tetszett az edzés, jó volt a társaság, csinos a tanárnő, ráadásul biztos vagyok benne, hogy nagyon hatásos edzésről van szó. Olyan izmokat dolgoztunk meg, amiket alapvetően nem szoktam átmozgatni, így biztosan meg fogom érezni holnapra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.