Uggie a Nintendo játékához adja "nevét"

Játékarc lesz A némafilmes kutyasztárja

Uggie, A némafilmes című film kutyasztárja ezúttal egy videojátékhoz adja arcát - illetve pofáját.

2012.02.10 17:29MTI

A tízéves Jack Russel-terrier a Nintendo japán cég Nintendogs+Cats elnevezésű játékának lesz a "szóvivője". A játék használói virtuális háziállatot tarthatnak, azt nevelgethetik, etethetik és öltöztethetik is.

Fotó: ABC

"Ki is tudna a bájos kiskutya pillantásának ellenállni?" - teszi fel a kérdést a Nintendo a játék bemutatásakor a Twitteren. Pedig Uggie már egyáltalán nem kiskutya. Sőt, nemrég gazdája és idomárja bejelentette, hogy az eb nyugdíjba vonul és legfeljebb csak kisebb szerepeket vállal.

Uggie a Jean Dujardin által alakított George Valentin legjobb barátját játssza a tíz kategóriában Oscar-díjra jelölt A némafilmes című produkcióban. Bár Oscar-díjat több mint valószínű, hogy már nem kap, van mivel büszkélkednie: a Reese Witherspoon és Robert Pattinson főszereplésével készült Vizet az elefántnak című romantikus vígjátékban nyújtott alakításáért a 2011-es cannes-i filmfesztiválon megkapta a Palm Dog díjat.

Ráadásul jelölték az Arany Nyakörv díjra is - a kitüntetést hétfőn adják át Los Angelesben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.