Először játszhat önfeledten az unokájával

Gálvölgyi János fellélegezhet: "Ez a karácsony teljesen más lesz"

Az elmúlt években még a karácsony meghitt hangulatát is beárnyékolta az az aggódás, ami a vesebetegséggel küzdő Simont vette körül. Gálvölgyi János családjában azonban idén minden más lesz!

2011.12.16 10:29ma.hu / RedLemon

Emlékezetesnek ígérkezik az idei karácsony a Gálvölgyi család életében, a nyáron vesetranszplantáción átesett Simon ugyanis végre felszabadultan játszhat, akár a többi gyermek a családban. Sőt, még az iskolai ünnepségen is részt vehet! Gálvölgyi János és lánya, Eszter nagyon boldog, hogy vége a rettegés időszakának.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Gálvölgyi János aznap is játszott, amikor unokáját, a kétéves kora óta súlyos vesebetegségben, nefrózisban szenvedő Simont műtötték. A Nevelésünk titkai című interjúkötetben kiderül, hogyan élte meg a színpadon a neves színművész a nehéz órákat.

Fotó: RedLemon


A könyvben nemcsak Gálvölgyi Jánosról olvashatunk meglepő történeteket. Őszintén vall többek között Halász Judit, Wolf Kati és Vekerdy Tamás is. A műtét óta eltelt időben a színművész unokája szerencsére sokkal jobban van, így karácsonykor is fesztelenebbül játszhat együtt unokatestvéreivel.

Friss hír, hogy január 9-től már mehet iskolába Simon. Azt még nem tudjuk, hogy a maszkot nagyobb közösségben teljesen elhagyhatja-e, de a gyógyulás útjára lépett. Így ez a karácsony végre teljesen más lesz, az egész család számára” – árulta el mosolyogva Eszter, aki elmondta, az orvos azt is megengedte, hogy kisfia részt vegyen az iskolai ünnepségen.

A Nevelésünk titkai szerzői Simon történetét hallva döntöttek úgy, hogy minden egyes kötet megvételével 50 forinttal támogatják a vásárlók a Transzplantációs Alapítványt a Megújított Életekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.