A répát se szereti a kotlósnyúl

Megtévedt tapsifüles: tyúkokkal kotlik és kakasülőn trónol

Nyolc hónapos, tyúktápon él, kotlik a tojásokon, pihenésképp pedig egy keskeny rúdon múlatja az időt - mi másra gondolhatnánk a leírás alapján, mint egy tyúkra? Pedig Otto igazából nyúl.

2011.12.05 07:29ma.hu / MTI

Tökéletes csirke lehetne a nyolc hónapos Otto, leszámítva néhány apróságot: elsősorban azt, hogy a furcsa személyiségzavarban szenvedő állat valójában nyúl. Türelmesen ücsörögve kotlik a tojásokon, izgatottan tolong ő is a tyúktápos etetőtál körül, amikor pedig pihenésre vágyik, felül a keskeny rúdra a szárnyasok közé.

Fotó: Freedigitalphotos

A finnországban, Helsinkitől mintegy 210 kilométerre északnyugatra található kis szigeten élő állatka ajándékként került a Kuusinen családhoz, amikor a gazda kilenc tyúkot és egy kakast vásárolt a tanyájára.

A háromgyermekes Ville Kuusinen elképedve mesélte, hogyan fedezte fel, hogy a szürke tapsifüles nem annak képzeli magát, aminek született. "Amikor a tyúkólhoz mentem, feltűnt, hogy a tojásokon ül. Később az ablakon keresztül láttam, hogyan próbál felugrani a rúdra, ami eleinte nem sikerült neki, de újra és újra megpróbálkozott vele, míg végül sikerült ott maradnia" - újságolta.

Még ennél is meglepőbb, hogy bizonyos ösztönös cselekvések is kimaradnak a nyuszinál: nem szereti például a répát, mint más "normális" nyúl, ellenben odáig van a csirketápért, vígan futkározik fogadott családjával a szabadban, csak néha-néha tör elő belőle a nyúl, amikor játék közben átugrál a tyúkok fölött. "A csirkék is befogadták maguk közé, gyakran ücsörög a szárnyaik alatt a gerendán" - mondta Kuusinen.

Sőt, még azt is eltanulta a tyúkoktól, hogy elszalad és elbújik, ha valaki belép a tyúkólba, ugyanakkor különbözik tőlük abban, hogy mazsolás zsömlével bármikor elő lehet csalogatni. No meg abban, hogy se kotkodákolni, se kukorékolni nem tud. Ellenben tojáskezelési szokásait elnézve kiváló húsvéti nyuszi lehet belőle.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.