A sofőr nem akarta a kórházi ellátást fizetni

Kétszer ment át a teherautó az elgázolt gyereken

Nem akarta a kórházi ellátás költségét fizetni egy teherautó sofőrje, így amikor elütött egy kisfiút, mégegyszer átment rajta, hogy biztosan meghaljon. Az eset Kínában történt, akárcsak a múlt heti megrázó gázolás.

2011.10.28 11:29ma.hu

Kínában szinte semmi értéke nincs az emberi életnek, legalábbis erre lehet következtetni alig egy héttel azután, hogy egy kétéves kislányt két autó is elütött, és másfél tucat járókelő ment el mellette közönyösen. Ezen a héten egy öt éves kisfiú vált újabb brutális gázolás áldozatává.

Amint arról a ma.hu is beszámolt, a kétéves Yue Yuét egy piacon gázolta el előbb egy autó, majd egy furgon is áthajtott a súlyos állapotban földön fekvő gyermeken, a közeli ipari kamera felvétele szerint pedig 18 járókelő ment el mellette segítségnyújtás nélkül, mielőtt egyvalaki megállt és addig kiabált, míg az anya előkerült.

A gyermeket kómás állapotban szállították kórházba, de orvosai szerint lehetetlen volt megmenteni: napokkal később belehalt sérüléseibe. Most újabb brutális tragédia borzolta fel a közvéleményt, az eset ugyancsak Kínában történt.

Fotó: ChinaNews


Egy öt éves kisfiú épp az óvodába indult, amikor kiszaladt egy teherautó elé, az pedig áthajtott rajta. A tragédia egyik szemtanúja, Zhang Shifen megdöbbenve mondta el, hogy miután a súlyos jármű keresztülment a kicsiny testen, a sofőr visszatolatott és mégegyszer áthajtott Xiong Maoke testén, hogy biztos legyen benne, hogy meghalt. "Láttam, ahogy a teherautó hátratolat, majd újra előregurul. Xiong a kerekek alá tekeredett, a teherautó pedig még előregurult pár métert" - mesélte.

Az esetre - és a múlt heti tragédiára is - magyarázatot adhat az a tény, hogy Kínában a társadalombiztosítás nem ad ingyenes kórházi ellátást, azt a baleset okozójától hajtják be a biztosítása terhére. Csakhogy a kórházi ellátás mindig magasabb összegű, mint a haláleseti biztosítás, ezért nem csoda, ha anyagi megfontolásból az autóvezetők jobbnak látják gázolás esetén biztosra menni és meggyilkolni áldozatukat.

A feltételezést megerősíti a szemtanúk beszámolója is, mely szerint az incidens után a vezetőfülkéből kiugró Ao Yong első kérdése az volt: "Mennyit kell fizetnem?"

A rendőrség a holttestet hét órán keresztül nem is tudta elszállítani, mert a sofőr végeláthatatlan vitába keveredett a szülőkkel a kártérítés mértékéről és a baleset körülményeiről. Ao Yong ugyanis határozottan tagadja, hogy másodszor is áthajtott a kisfiún.

A múlt heti két gázolót már letartóztatták gyilkosság vádjával, a rendőrség azonban a mostani esetet egyelőre vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.