Álmatlanság ellen vegyen fejtörőt?!

11 évig nem tudott aludni - aztán megfejtett egy sudokut...

Álmatlansággal küzdött egy orosz nő, olyannyira, hogy szó szerint csak másodperceket volt képes egyfolytában aludni, és semmi nem segített rajta. Aztán megtalálta a sudokut.

2011.08.25 11:29ma.hu

11 év óta végre elaludt, és mindjárt 12 órán keresztül fel sem ébredt az orosz Anastasia Haletskaya, aki egy ritka vegetatív idegrendszeri rendellenességben szenved. A különös állapotából kifolyólag eleinte csak napi egy-egy órát volt képes aludni, később viszont már ennyit se, és az orvosok sem találtak rá semmilyen megoldást, hogy a 20 éves nő végre kialudhassa magát.

Fotó. SharpBrains


Ám a véletlen úgy hozta, hogy mégiscsak sikerült megtalálni a tökéletes gyógymódot, de legalábbis az altatószert: Anastasia egy este elkezdett sudoku-rejtvényeket fejteni, és ettől olyan mérhetetlen álmosság tört rá, hogy azonnal el is aludt. Amikor másnap felébredt, és az anyja elárulta, hogy már 12 órája alszik egyhuzamban, annyit mondott: "csodálatosan érzem magam!"

A Novoszibirszkben élő nő 9 éves kora óta szinte egyáltalán nem aludt - mesélte az anyja, Tamara. A fiatal nő kezelőorvosa, Olga Belyaeva elmondta, hogy már maga a betegség is megdöbbentő volt számára, de a gyógymódhoz végképp nem tudott mit hozzáfűzni. "Még sosem láttam ehhez foghatót!" - álmélkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.