Patkányméreggel kombinálják a macskakommandót

Hadviselés kínaiul: Kóbor macskákkal a kóbor patkányok ellen

Abszolút biztosra megy a patkányinvázió ellen küzdő kínai kormány: nemcsak kóbor macskákkal, de némi patkányméreggel is felveszi a harcot a rágcsálók ellen - "two-in-one" megoldás?

2011.08.22 08:29ma.hu

Elözönlötték a kínai Bole várost körülvevő legelőket a patkányok, amelyek magas száma már-már azzal fenyegette a városlakókat, hogy oda is betörnek. Ezért a kormány úgy döntött, speciális macska-hadsereggel száll szembe a rágcsálókkal: 150 kóbor macskát fogdostak össze és őket engedték szabadon a legelőkön, hogy leszámoljanak a fertőzések - többek közt a pestis - terjesztéséért is felelős betolakodókkal.

Az akciót még nyár elején indították, de az elmúlt két hónap alatt állítólag máris felére csökkent a patkánylyukak száma a nyugat-kínai város közelében, ami igazolja az akció sikerét. Ugyanakkor a rágcsálók ellen nemcsak az ősi ellenséget, hanem némi patkánymérget is bevetettek - arról azonban nem szólnak a hírek, hogy emiatt a "bérgyilkosok" létszámában milyen veszteséget kellett elszenvedni, de az egyértelmű, hogy a kóbor macskákért nem sokan hullatnak könnyeket.

A környéken nagy fejtörést okoznak a kártékony rágcsálók, mivel a kiterjedt füves területeken az utóbbi években szinte ellenség nélkül szaporodhattak: a rókák és egyéb természetes támadóik szinte teljesen kipusztultak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.