Taiwanban sorsjegyet osztanak az ebpiszokért

Szedjen kutyagumit - aranyat ér!

Csábító akcióba kezdtek egy taiwani városban: a beszolgáltatott kutyapiszokért cserébe sorsjegyet kap minden "takarító", az akció végén pedig három aranyrúd talál gazdára.

2011.07.29 11:29ma.hu

A Taiwan északi részében található városban, Taipeiben a városvezetés különleges akcióval szeretné rávenni a lakókat arra, hogy tartsák tisztán az utcákat: bárki esélyes lehet három aranyrúd valamelyikére, amennyiben a megadott átvevőhelyeket kutyagumit szolgáltat be - természetesen megfelelő gyűjtőzsákba csomagolva.

Az akció augusztus 1-jén veszi kezdetét, és minden aktív ebpiszok-gyűjtő az átvétel után egy-egy sorsjeggyel gazdagodik. Ezeket októberig lehet gyűjtögetni, a végén pedig három különböző méretű és értékű aranyrudat sorsol ki a városvezetés a tombolatulajdonosok között, a legnagyobb mintegy 400 ezer forintot ér, de a harmadik helyezettnek is egy 80 ezer forint értékű aranyrúd üti a markát.

Fotó: Dogster-Dogblog


A gyűjthető sorsjegyek száma korlátlan, így minél szorgalmasabb valaki, annál nagyobb esélye van a nyerésre. "Reméljük, a sorsolás nagyarányú részvételre ösztönzi az embereket, különösen most, hogy az arany ára emelkedik" - mondta Taipei város Környezetvédelmi Minisztériumának megbízottja, Chen Chao-Ming.

A város ingyen biztosítja a gyűjtőzsákokat, de egyéb módszerrel is megpróbálja kiszorítani az utcákról a kutyapiszkot: például a rendetlen kutyatulajdonosokat lefotózzák, és emelik a hivatalból járőröző kutyagumi-ellenőrök számát is.

Abban bíznak, hogy jobb eredményt fognak elérni, mint 2009-ben Taichung városa, amely 100 taiwani dollár értékű vásárlási utalványokat osztogatott a kutyapiszok kilójáért, de a kritikán és a gúnyolódáson kívül túl sok hatást nem váltott ki a kísérlet.

Ha azonban a taipei kezdeményezés sikerrel jár, akkor hivatalosan is meg lehet cáfolni az ismert közmondást, még ha csak kicsiben is, miszerint ürülékből igenis lehet várat építeni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.