A DNS-teszt mindent elárulhat

Életben lehet Madeleine: Őt látták a turisták Indiában?

Négy évvel eltűnése után sem sikerült Madeleine McCann nyomára bukkanni - sem élve, sem holtan. Most Indiában láttak egy nyolc éves kislányt, aki feltűnően hasonlít az eltűnésekor négy éves gyermekre.

2011.07.28 17:37ma.hu

Vizsgálják a nyomozók azt a bejelentést, amely szerint Indiában, egy Himalája-közeli város bevásárlóközpontjában láttak egy 8 év körüli kislány, akinek vonásai feltűnően hasonlítottak a 4 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCannra. Az akkor négy éves gyermeknek egy üdülőben veszett nyoma, ahol szülei magára hagyták két kisebb ikertestvérével együtt, mialatt ők elmentek megvacsorázni.

A rendőrség a mai napig nem talált egyértelmű bizonyítékokat a bűneset hátterére, így a gyermekrablás teóriája mellett azt a lehetőséget sem zárták ki, hogy maguk a szülők tettek valamit kislányukkal. Ők azonban most, négy évvel később sem adják fel a kutatást, sőt, két hónappal ezelőtt egy könyvet is kiadtak, amelynek bevételeit a további kutatásokra szeretnék fordítani.

A Chandigarh Tribune című lap szerint lehet, hogy az ügyben áttörés következik be, amennyiben beigazolódik a brit szemtanú gyanúja. "A nyomozók ellenőrzik a bejelentést" - közölte Clarence Mitchell, Madeleine szüleinek képviselője. Gerry és Kate McCann most a DNS-teszt eredményét várják az indiai hatóságoktól.

A bejelentésnek különös súlyt ad, hogy nem most először vetődött fel, hogy Madeleine-t Indiában rejtegetik, egy amerikai férfi pedig korábban arról számolt be, hogy megpróbálta elszakítani a lányt az őt kísérő párostól. A francia nő és belga származású férje azonban a rendőrséghez fordult útlevelükkel együtt és azt állították, hogy a kislánynak ők a szülei.

A 2007 májusában eltűnt gyermekről az elmúlt négy évnyi nyomozás ellenére sem találtak semmit, így azt sem lehet tudni, hogy életben van-e még. Madeleine-nek Portugáliában, néhány nappal a negyedik születésnapja előtt veszett nyoma, a portugál hatóságok 2008 júliusában zárták le a keresést, a szülők azóta saját költségen fogadtak egy magánnyomozót.

A kislány anyja ragaszkodik ahhoz a feltevéshez, miszerint a gyermekrabló elkábította mindhárom gyermeket, erre bizonyítékul szolgál az, hogy amikor felfedezték Madeleine eltűnését és őrülten keresni kezdték, Sean és Amelie zavartalanul aludtak tovább - még ellenőrizte is, hogy lélegeznek-e.

Ha a DNS-vizsgálat nem igazolja a feltevést, akkor nem lehet tudni, vajon van-e újabb esély Madeleine megtalálására, hisz több mint négy év alatt minden nyom kihűlt már.

Madeleine négy évesen és egy feltételezett fantomkép hat éves korából (Fotó: Daily Mail)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.