Cicus létére még élvezi is a gyógyúszást

Videó! Vízicica: úszással gyógyítják a paralízises macskát

Közismert tény, hogy a macskák csak a száraz mosdást szeretik, a víztől meg - némi képzavarral élve - úgy félnek, mint a tűztől. Az egy éves Mog sem rajong érte, de egész jól megszokta a gyógyúszást.

2011.06.28 14:29ma.hu

Egy macskától meglehetősen szokatlan dolog, hogy úszni látjuk, márpedig az egy éves Mog nevű cicus épp ezt teszi: úszóleckéket vesz heti rendszerességgel.

Persze nem önszántából teszi, és az is igaz, hogy lelkesedése mindössze néhány percig tart, utána pedig szívszaggató panaszkodásba kezd, de ha szeretné újra az egereket hajtani, akkor bele kell nyugodnia a vizes terápiába.

Mogot ugyanis februárban baleset érte, elütötte egy autó. Már az maga csoda volt, hogy életben maradt, de igazán akkor lepődött meg a gazdája és az állatorvos is, amikor kiderült: egyetlen csontja sem bánta az egyenlőtlen összecsapást. A mellső lábában lévő mozgatóidegek azonban megsérültek, emiatt a cicának a két első mancsa teljesen béna.

Azt nem tudni, kinek az ötlete volt, hogy az emberek mozgásszervi terápiájára jól bevált úszást kipróbálják, mindenesetre a gazdi tíz hete rendszeresen hordja úszni kedvencét a kutyáknak fenntartott Hawksland uszodába az angliai Cornwall városában, és amint a videón látszik, Mog a vízben már meglepően jól lapátol a mancsaival.

Veronika Asworth eddig már 30 fontot (9 ezer forintot) költött az úszóleckékre, és nagyon reméli, nemcsak anyagi okokból, hogy valóban eredményes lesz a különleges kezelés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.