Vadállatok

Szomjas elefántcsorda hatolt be egy városba, legalább két ember meghalt

Egy gyereket is agyontapostak a szomjas ormányosok.

2023.05.24 18:37MTI

Szomjas elefántcsorda hatolt be a héten egy észak-kameruni városba és a környező településekre, legalább két ember halálát okozva - közölték szerdán a helyi hatóságok.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint a veszélyeztetett állatfaj mintegy 6830 példánya él Kamerun területén. Az utóbbi években a természetvédelmi erőfeszítéseknek köszönhetően ugyan növekedett az állományuk, de az életterük zsugorodásával egyre gyakrabban hatolnak be ültetvényekre és településekre eltaposva a termést, károkat okozva az épületekben, s néha előfordulnak sérüléssel vagy halállal végződő incidensek is.

Jean Nyemeg, a kameruni vadőrség tisztségviselője szerint a héten négy elefánt hatolt be két alkalommal is Maroua városába, amely a kameruni Far North régió székhelye. A száraz térségben víz után kutató ormányosok nem sokkal korábban egy gyereket is agyontapostak egy közeli településen.

Oumarou Tamboutou, a közeli Kalfou körzet polgármester-helyettese szerint az elefántok a múlt héten egy férfi halálát okozták a térségben.

A helyi lakosok a közösségi médiában felvételeket osztottak meg az aszfaltozott utakon kószáló elefántokról. Nyemeg szerint vadőrök igyekeztek az állatokat egy 120 kilométerre található természetvédelmi térségbe terelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.