Földmozgás

Földrengés rázta meg Olaszországot

A 4,4-es magnitúdójú földmozgás fészke Perugia megyében volt Umbertide település közelében

2023.03.09 18:18MTI

Földrengés rázta meg csütörtökön délután a közép-olaszországi Umbria tartományt.

Az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) szerint a 4,4-es magnitúdójú földmozgás fészke Perugia megyében volt Umbertide település közelében, tíz kilométer mélységben.

A helyi lakosok félelmükben az utcákra szaladtak, a tűzoltósághoz számos bejelentés érkezett. Mindemellett az olasz katasztrófavédelemnek egyelőre nincs tudomása sérültekről, esetleges halálos áldozatokról, vagy jelentősebb károkról.

A helyi sajtó közlése szerint Perugia városának egyetemét óvintézkedés gyanánt bezárták. Az épületeket, a többi között az iskolákat és kórházakat most átvizsgálják esetleges károk után kutatva.

1997-ben 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Umbria és Marche tartományokat, akkor 77 településen mintegy 9000 épület szenvedett károkat, köztük az Assisi Szent Ferenc-bazilika. Tizenkét ember vesztette életét a romok alatt, illetve szívinfarktus következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.