Török-szíriai földrengés

Segélyszállítmányt visz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Hatay tartományba

Újabb segítség.

2023.02.14 11:45MTI

Segélyszállítmányt indított Törökországba, a földrengésben súlyosan érintett Hatay tartományba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kedden. A segélyszállítmánnyal együtt Törökországba utazott a helyreállítást segítő hosszú távú program előkészítésére a szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési csapata.

Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

A konvoj elindulása előtt Szabján Imre, a szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési munkacsoportjának vezetője a logisztikai központjukban újságíróknak elmondta: négyfős egység indul Törökországba helyzetfelmérésre és a mentés utáni helyreállítás előkészítésére.

Elmondta, azt mérik fel, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a saját erőforrásaival és partnerei segítségével hogyan tud bekapcsolódni a helyreállítási munkákba.

Kiemelte: a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak nagyon széles az eszköztára, ezért nem csak a túlélők ellátásában tudnak segíteni, de szerepet tudnak vállalni a helyreállításban is.

Szabján Imre közölte, a csapattal együtt egy kamionnyi - közel 14 tonna - segélyszállítmány is útnak indul kedden Törökországba.

Hozzátette: a kamionon a helyi szervek által kért tartós élelmiszert, azonnal fogyasztható konzerv készételt, higiénés termékeket, valamint meleg ruházatot, takarót, ágyneműt és gyógyászati segédeszközöket - kerekesszékeket - visznek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.