Török-szíriai földrengés

A lengyel mentők eddig kilenc embert mentettek ki a romok alól

A kimentettek között egy négytagú család is van.

2023.02.08 11:26MTI

A Törökországban a földrengés következményeinek elhárításában segítő lengyel mentők eddig kilenc embert mentettek ki élve a romok alól - közölte szerda hajnalban Andrzej Bartkowiak dandártábornok, a lengyel állami tűzoltóság főparancsnoka.

A kedd éjjeli közlemény szerint a kimentettek között egy négytagú család is van.

A 76 fős lengyel tűzoltó-mentő csoport nyolc keresőkutyával keddre virradóan érkezett meg a földrengés sújtotta törökországi térségbe. A csoportban öt egészségügyi szakember is van.

Kedden Mateusz Morawiecki kormányfő bejelentette: Lengyelország bányamentőket is küld Törökországba. A legnagyobb lengyel szénkitermelő cég, a Polska Grupa Górnicza (PGG) szerda reggeli közleménye szerint mintegy 50 mentőről van szó. Első csoportjuk még szerdán indul Törökországba. Feltehetőleg Szíriában is dolgoznak majd. Lehetséges, hogy a másik jelentős lengyel széntkitermelő, a Jastrzebiei Széntársaság (JSW) is küld bányamentőket.

A földrengés következményeinek felszámolásába a Wroclaw székhelyű tábori kórház 52 munkatársa - orvosok mellett ápolónők és mentők - is bekapcsolódnak - jelentette be szerda délelőtt a Twitteren Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter. A még szerdán induló csoport orvosi műszerekkel felszerelt mobil segélyállomást is visz magával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.