Katasztrófa

Spanyolországban halálos áldozata van a heves esőzéseknek

Az áldozat aludt, amikor házába betört a víz, elsodort holttestét 300 méterre otthonától találták meg.

2022.09.26 12:24MTI

A délkelet-spanyolországi Murcia tartományban egy ember életét vesztette a heves esőzések miatt hétfőre virradóan.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső számos épületet elárasztott Javalí Nuevo településen.

A tűzoltók tizenöt ház lakóit ki tudták menteni a villámáradás elől. Az áldozat azonban aludt, amikor házába betört a víz, elsodort holttestét 300 méterre otthonától találták meg.

A tartományban mintegy húsz közutat kellett részlegesen vagy teljesen lezárni, mert a vihar következtében járhatatlanná váltak.

Spanyolországban a hétvégén a Hermina nevű trópusi vihar okozott jelentős lehűléssel és csapadékkal járó időjárás-változást, leginkább a Kanári-szigeteket sújtva, ahol már pénteken készültséget rendeltek el.

A spanyol repülőtereket üzemeltető Aena vállalat tájékoztatása szerint a folyamatos esőzés miatt a szigetek repülőterei ugyan működtek, de 252 járatot töröltek, 38 repülőgépet pedig át kellett irányítani máshova vasárnap.

A tartományi kormány hétfői összesítése szerint az ítéletidő nem követelt halálos áldozatot, 1800 helyen keletkezett áramszünet és 24 útszakaszt kellett lezárni áradás, földcsuszamlás miatt vagy csak elővigyázatosságból.

Az időjárás hétfőre ugyan jelentősen szelídült, de a korábban elrendelt tanítási szünetet fenntartották a Kanári-szigeteken.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.