Pandémia

A Pfizer vezérigazgatója hat héten belül másodszor kapott Covidot

Albert Bourla négyszeres oltást kapott a saját cége oltásával.

2022.09.26 06:42ma.hu

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla hat héten belül másodszor is pozitív lett a Covid-19-re, annak ellenére, hogy négyszer is beoltották. Bourla korábban azt állította, hogy cége vakcinája "100 százalékos hatékonysággal" megelőzi a koronavírus-fertőzést.

Bourla szombaton Twitter-bejegyzésben jelentette be a diagnózist, amelyben azt írta, hogy "jól érzi magát és tünetmentes". A gyógyszeripari vezető négy adagot - két kezdeti és két emlékeztető oltást - kapott cége mRNS-vakcinájából, és elmondta, hogy a Pfizer új, kétértékű emlékeztető oltását még nem kapta meg, mivel a Covid-19-re már augusztusban pozitív lett a tesztje.

"Bár nagy előrelépést tettünk, a vírus még mindig velünk van" - tette hozzá.

A legújabb emlékeztető oltás, amely a koronavírus Omicron-változatát és annak altörzseit célozza, nem bizonyult népszerűnek. Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) csütörtökön közzétett adatai szerint az Egyesült Államokban a jogosultak mindössze 1,5%-a vette be az oltást három héttel azután, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) engedélyezte azt.

Az FDA annak ellenére engedélyezte a kétértékű emlékeztető vakcinát, hogy azt soha nem tesztelték embereken, csak laboratóriumi egereken.

Bourla a Covid-19 első esetét a Pfizer által gyártott Paxlovid vírusellenes gyógyszerrel kezelte. Joe Biden amerikai elnök és Anthony Fauci, a Fehér Ház korábbi koronavírus cárja is "visszaeső fertőzést" tapasztalt, amikor a nyár elején Paxloviddal kezelték a betegséget.

Tavaly Bourla azt állította, hogy egy dél-afrikai tanulmány kimutatta, hogy a Pfizer vakcinája "100%-os hatékonysággal megelőzi a Covid-19-es eseteket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.