Katasztrófa

Halálos áldozatai is vannak a Nanmadol tájfunnak Japánban

Az idei tájfunszezon 14. vihara az egyik legerősebb volt az ország történetében.

2022.09.20 07:44MTI

Áthaladt a japán szigeteken, és a Csendes-óceán fölött erejét veszítette a Nanmadol tájfun, amely az ország délkeleti részén heves esőzéseket és földcsuszamlásokat okozott, amelyekben legalább ketten meghaltak, egy ember eltűnt, és több mint százan megsérültek.

Az idei tájfunszezon 14. vihara az egyik legerősebb volt az ország történetében, amikor elérte Kjúsú szigetét vasárnap. Kedden már az ország északkeleti része, Honsú fölött haladt át, ahol szintén árvizek és földcsuszamlások veszélyére figyelmeztettek a hatóságok.

A két halálos áldozatot Mijazaki prefektúrából jelentették. Egyikük házát földcsuszamlás sodorta el, a másik áldozatot pedig víz alá került autójából emelték ki. Hirosimában egy ember eltűnt, az ítéletidőnek 115 sérültje van - tudatták a japán hatóságok. A kjúsúi elektromos vállalat szerint 100 ezer háztartásban továbbra sincs áram.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.