Katasztrófa

Tovább emelkedett a földrengés áldozatainak száma Délnyugat-Kínában

A múlt hétfői katasztrófában több száz ház dőlt össze, és további 13 ezer épületben keletkeztek különböző mértékű károk.

2022.09.12 10:12MTI

Kilencvenháromra emelkedett a múlt heti földrengés áldozatainak száma Kína Szecsuan tartományában - jelentették a helyi hatóságok hétfőn.

A 6,8-as erősségű földrengés okozta károk elsősorban Kance prefektúrában koncentrálódtak, de érintették a délnyugati tartomány fővárosát, Csengtut is - ahol a Covid-19 újabb hulláma miatt, a szigorú kínai járványellenes intézkedések értelmében senki nem hagyhatja el lakhelyét.

Vasárnap este a mentőalakulatok úgy nyilatkoztak, hogy még 25, a romok alatt rekedt embert keresnek, azonban a heves esőzések és a földcsuszamlások megnehezítik kimentésüket.

Az érintett lakosokat átmeneti menedékhelyekre szállították.

Az állami televízió korábbi jelentése szerint a múlt hétfői katasztrófában több száz ház dőlt össze, és további 13 ezer épületben keletkeztek különböző mértékű károk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.