Katasztrófa

Erdőtűz pusztít a Yosemite Nemzeti Parkban

A lángok az erdőnek azon a részén csaptak fel, ahol a híres óriás mamutfenyők állnak.

2022.07.08 12:35MTI

Erdőtűz pusztít a Yosemite Nemzeti Parkban, ezért csütörtökön lezárták a park egy részét a látogatók elől.

A Los Angeles Times jelentése szerint a lángok az erdőnek azon a részén csaptak fel, ahol a híres óriás mamutfenyők állnak, a Mariposa Grove környékén, a park déli részén. A tűz eleinte nyolc hektáron égett, de csütörtök estére a park szóvivőjének tájékoztatása szerint már 60-70 hektárra terjedt át.

A szóvivő elmondta, hogy a park nagy része továbbra is nyitva van, a kirándulók csak a tűz környékén lezárt területre nem mehetnek be.

A tűzoltók a levegőből és a földön is dolgoznak a lángok elfojtásán.

A Yosemite egyik nevezetessége a nemzeti park déli részén található Mariposa Grove, amely körülbelül 500 érett korú óriás mamutfenyőnek ad otthont. A legidősebb a Grizzly Giant nevű fa, melynek korát 1900-2400 évre teszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.