Világvége

Pusztulást és halált hoznak a szibériai erdőtüzek - videók, képek

Erdőtüzek pusztítanak az oroszországi Krasznojarszk régióban lévő városokban - jelentették a helyi katasztrófavédelmi szolgálatok.

2022.05.09 13:50ma.hu

Legalább hét ember meghalt a Szibéria egyes részein szombaton tomboló hatalmas erdőtüzekben - jelentette az orosz média a katasztrófavédelmi szolgálatokra hivatkozva.

A TASS hírügynökség szerint legalább 17 ember megsérült a tüzekben, és 14-et kórházba szállítottak. Az oroszországi Krasznojarszk régiót szombaton szintén erős széllökések sújtották, fővárosában, Krasznojarszkban pedig még porvihar is tombolt.

A tartományban több mint 480 épületet pusztítottak el a tüzek - közölte a regionális rendkívüli helyzetek minisztériumának hivatala a RIA hírügynökséggel. Mintegy 350 épület hamuvá égett - jelentette a Komszomolszkaja Pravda című lap a katasztrófavédelemre hivatkozva.

A közösségi médiában közzétett fotókon és videókon egész településeket láthatunk lángokba borulva, miközben sűrű fekete füstfelhők gomolyognak a házak fölött. Más képek a katasztrófa utóhatásait mutatják, köztük kiégett autók tucatjait és a pokoljárás által elpusztított hatalmas területeket.

Az erős szél felerősítette az erdőtüzek gyors terjedését. A viharos időjárás állítólag megrongált néhány elektromos vezetéket is, ami legalábbis a tüzek egy részét okozta. Az erős szél megakadályozta azt is, hogy a mentőszolgálat speciális repülőgépeket használjon a lángok oltására - közölte a regionális rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.