Földmozgás

Majdnem száz utórengést észleltek a pénteki boszniai földrengés óta

Hétfő este Észak-Macedóniában is rengett a föld.

2022.04.26 09:34MTI

Mintegy kilencven utórengést észleltek Bosznia-Hercegovinában a múlt pénteki földrengés óta, és hétfő este Észak-Macedóniában is rengett a föld.

Pénteken késő este 5,7-es erősségű földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát, egy ember meghalt, többen megsérültek. Azóta több kisebb rengést is észleltek, hétfőn például egy 2,8-as erősségű földmozgást.

A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint Észak-Macedóniát hétfőn előbb egy 4,2-es, később pedig egy 3,6-os erősségű rengés rázta meg.

A Balkán-félszigeten gyakran előfordulnak földrengések. Horvátország középső részét 2020 decemberében 6,4-es erősségű földrengés rázta meg, akkor hét ember meghalt, és több száz ház megrongálódott. Ugyancsak komoly károkat okozott 2020 márciusában egy 5,3-es erősségű rengés Zágrábban. Albániában pedig több mint ötvenen haltak meg 2019 novemberében egy 6,4-es erősségű földmozgás következtében. 1963-ban egy 6,3-as erősségű rengés következtében Szkopje épületeinek 75 százaléka megsemmisült, és több mint ezren vesztették életüket, a várost újra kellett építeni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.