5G teszt?

Hatalmas, seregélyből álló raj hullott alá az égből egy galíciai városban - képek, videó

A közösségi oldalakon egyre többen azt fejtegetik, hogy a tömeges madárpusztulás a fejlett technológiák miatt következett be.

2021.12.07 15:05ma.hu

Egy körülbelül 200 madárból álló raj november 26-án, pénteken reggel 9 óra körül pusztult el. A madárraj a jelentések szerint éppen repült, majd hirtelen mind lezuhant a Calle Alcalde Quintanilla Martinez utcára, a Caranza negyedben, a Coruña Ferrol településén található Caranza negyedben.

A hihetetlen incidens során a madarak az utcán közlekedő járművekre, sőt a Ribera Juan Cardano kórház közelében elhaladó gyalogosokra is rázuhantak. A lakosok gyorsan riasztották a ferroli helyi rendőrséget, amely járőrt küldött a galíciai helyszínre.

Az elpusztult állomány a közönséges seregély - Sturnus vulgaris - példányaiból állt.

Az elhullott madarak közül ötöt még élve, de repülésre képtelen állapotban találtak meg. Elszállították őket a Xunta vadon élő állatok rehabilitációs központjába. Közben Ferrol város önkormányzata és a Xunta együttműködik, hogy megpróbálják kideríteni a madarak halálának okait.

Amint arra a helyi önkormányzat rámutatott, a ferroli madárvédelmi szervezet a múlt csütörtökön, 25-én egy körülbelül 30 sztárból álló kis csapatot talált az egyetem területén, bár a terület, ahol ezek az elpusztult és sérült példányok megjelentek, "nem egy korábban katalogizált kotorék, és korábban nem kaptak értesítést a szarkák jelenlétéről".

Az egyik hipotézis szerint, ha egy madár szárnyával hozzáér egy nagyfeszültségű kábelhez, akkor elektromos ívjelenség léphet fel, és ez a kisülés gyorsan továbbterjed a raj többi tagjára, ami végzetes következményekkel járhat. Ám a közösségi oldalakon egyre inkább az a hír járja, hogy valamilyen fejlett technológia mellékhatása végzett a madarakkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.