Tűzhányó

Kanári-szigetek: folyamatosan ontja magából a lávát a La Palma-vulkán - videó

A takarítószemélyzet próbálja a mintegy 250 ezer négyzetméternyi területet megtisztítani.

2021.09.25 22:30MTI

Akár még hetekig sőt hónapokig is eltarthatnak a lávafolyamok a Spanyolországhoz tartozó Kanári szigeteken. A La Palma-vulkán immár ötödik napja ontja magából a lávát.

A hamu beterítette a La Palma repülőteret. A takarítószemélyzet próbálja a mintegy 250 ezer négyzetméternyi területet megtisztítani. A mai napra tervezett összes járatot törölték. Az utasok csak a tengeren hagyhatják el a szigetet, vagy megvárhatják a repülőgép indulását, amennyiben a kifutópálya szabaddá válik.

„Két lehetőséget kínáltak fel nekünk, vagy kifizetik a repülőjegyünket, és elmehetünk Tenerifére, vagy itt maradunk a lezárt reptéren, ameddig újra ki nem nyit” - mondja egy repülőtéren rekedt utas.

Mivel a repülőtér zárva van, a szigetről az egyetlen kiutat a tenger jelenti. Több száz ember marad Santa Cruz de La Palma kikötőjében, és máris hosszú sorban állnak azok, akik hajóval akarják elhagyni a szigetet. Eredetileg 9 hajó indult volna ma a szigetről, de látva a tömegeket a társaságok bejelentették, hogy sűrítik a hajójáratokat a szigetről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.