Katasztrófa

Megfékezték a görögországi erdőtüzeket

Több mint 100 ezer hektár terület égett le Görögországban két hét alatt.

2021.08.13 11:28MTI

Sikerült megfékezni az erdőtüzeket Görögországban köszönhetően az esőnek és a hőmérséklet csökkenésének, a görög tűzoltóság szóvivőjének pénteki közlése szerint.

"Tegnap óta nincs nagyobb aktív tűzfront, csak szórványos tüzek vannak" - jelentette ki a szóvivő az AFP hírügynökségnek.

A tűzoltók - külföldi kollégáikkal együtt - azonban készenlétben maradnak arra az esetre, ha például Évia szigetén - ahol a legsúlyosabb tűzvész tombolt -, vagy a peloponnészoszi Árkádia régióban újra fellángolna valamelyik kisebb tűz. Ugyanis a hétvégére erős szél várható, amely gyorsan újra felszíthatja a lángokat.

Az európai erdőtűz-információs rendszer csütörtökön közzétett adatai szerint több mint 100 ezer hektár terület égett le Görögországban két hét alatt.

Évián megsemmisült több száz ház, de komoly károk vannak Árkádiában és Athén környékén is. Három ember vesztette életét az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.