Világvége

Végítéletszerű tűzvész emészti a Közel-Keletet - döbbenetes videók a felperzselt területekről

Háborúk, robbanás és most apokaliptikus tűzvész. Izraelben, Szíriában, Törökországban és Libanonban is tombol a pusztító hőség és nyomában a mindent felemésztő tűz.

2020.10.12 17:13ma.hu

Több embert meghalt, több ezreket kellett kitelepíteni és hatalmas területek váltak a lángok martalékává a Törökországban, Szíriában, Libanonban és Izraelben pusztító erdő- és bozóttüzek miatt.

A tűzoltók, ahol tudnak oltani, ott fáradhatatlanul küzdenek a lángokkal, de ilyen horderejű pusztítást még ők sem láttak - nyilatkozta egyikük a SANA hírügynökségnek.

Libanonban a tűzoltók 80 százalékát mozgósították, ott a hegyvidékeken vannak nehéz helyzetben. Katonai helikopterek segítségével próbálják a nehezen elérhető területeket oltani.  De a szél és a rendkívüli forróság neagyon nehezíti a tevékenységüket, ám annál jobban kedvez a tűzvész terjedésének.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.