Klímaváltozás

LMP: szigorúbb klímacélok kellenek az ökológiai katasztrófa elkerüléséhez!

Jó lenne, ha Magyarország a tervezettnél tíz évvel korábban, már 2040-re elérné a klímasemlegességet.

2020.10.10 22:27MTI

Az LMP tovább fokozná a szén-dioxid-csökkentést, hogy biztosan elkerülhető legyen az ökológiai katasztrófa - mondta a párt társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP európai képviselői szégyellhetik magukat, amiért nem szavazták meg az Európai Parlament (EP) héten hozott döntését, amellyel a korábbi 40 helyett 60 százalékos kibocsátáscsökkentést írtak elő 1990 és 2030 összehasonlításában.

"A kormánypárt csak szavakban próbál meg zöld lenni, de amikor tettekre kerül a sor, rendre a német autóipart szolgálja ki a klímavédelem helyett" - fogalmazott.

Az LMP társelnöke kiemelte, pártja az EP-nél is szigorúbb, 65 százalékos kibocsátáscsökkentést szorgalmaz, továbbá kezdeményezi, hogy Magyarország a tervezettnél tíz évvel korábban, már 2040-re érje el a klímasemlegességet.

Schmuck Erzsébet felszólította a kormányt, hogy a jövőben ne blokkolja a szigorú klímacélok kitűzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.