Katasztrófa

Autóalkatrész okozta a pusztító bozóttüzet Kaliforniában

A szárazság és a kánikula miatt gyorsan terjednek a lángok, több ezer embernek kellett már elhagynia az otthonát.

2020.08.04 13:50MTI

Szakértők hétfői közlése szerint egy meghibásodott dízelmotoros jármű miatt lobbant lángra több helyen a növényzet Kaliforniában, és emiatt kellett elhagynia nyolcezer embernek az otthonát. A jármű égő szenet köpködött ki a kipufogócsövén és azzal gyújtotta meg a növényzetet.

A hatóságok kérik a lakosságot, hogy aki ilyen hibás járművet látott az adott péntek esti idősávban, vegye fel velük a kapcsolatot.

A tüzek hétfőre már 106 négyzetkilométeren perzselték fel a növényzetet. Az lángoknak kedvez a szárazság és a 37-44 Celsius-fokos kánikula. A több mint ezer tűzoltónak eddig csak megfékeznie sikerült a tüzet, eloltani nem, pedig helikoptereket és oltórepülőket is bevetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.