Állati

Szívszorító videó az áradás elől menekülő orrszarvúról

Több száz vadon élő állat, köztük legalább nyolc ritka orrszarvú pusztult el egy északkelet-indiai áradásban az Asszám állambeli Kaziranga Nemzeti Partban.

2020.07.20 17:30ma.hu

Több száz vadon élő állat, köztük legalább nyolc ritka orrszarvú pusztult el egy északkelet-indiai áradásban az Asszám állambeli Kaziranga Nemzeti Partban.

Az idei monszunban a park 85 százaléka víz alá került. Az esőzések okozta áradás miatt több mint 200 ember vesztette életét, és több millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét Asszámban, Nepálban és Bangladesben. A Kaziranga park illetékesei szerint a monszun áradásai következtében nyolc orrszarvú lelte halálát.

A közösségi oldalakon vírusként terjed az a videó, amelyen szintén egy orrszarvú látható. Ő szerencsére nem pusztult el, csupán végkimerülésig menekült az áradás elől, és egyszerűen elaludt az egyik főúton.

A nemzeti park őrei vigyázták álmát, és irányították a forgalmat. Az autók lassan haladtak el mellette, ne zavarják. Amint az állat visszanyeri erejét, visszaszállítják élőhelyére, remélhetőleg addig az ár is levonul.

Az indiai monszun júniustól szeptemberig tart, és heves esőzésekkel jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.