Állatvédelem

Elpusztultak az óriáspanda-bocsok

Több bajuk is volt.

2020.07.07 13:15ma.hu

Elpusztult a Kína délnyugati tartományában, Szecsuánban élő két óriáspanda-bébi, allergia által kiváltott súlyos, több szervet érintő működési elégtelenség miatt.

Az ikrek 2019. október 11-én születtek, érkezésüket nagyon várták, hiszen az óriáspandák veszélyeztetett állatok. A kölykök, Liuliu és Shunshun, április 26-án súlyos hasmenést kapott és nem vettek magukhoz táplálékot. Azonnal elkülönítették őket, és átfogó orvosi ellátásban részesültek, beleértve a rutin vizsgálatokat és a mesterséges táplálást is.

Ezt követően súlyos allergiás reakció jelent meg az állatoknál, a fülüktől a talpukig betegek lettek. Bár jól reagáltak az antiallergiás kezelésre, állapotuk mégis tovább romlott. Végül elpusztultak.

Az óriáspandáknál gyakoriak a súlyos allergiás reakciók, de ilyen intenzív, sok szervet érintő és ismétlődő rohamok nagyon ritkák, vélik a szakértők.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.