Állatvédelem

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Ártéri mezőket, vizenyős részeket, valamint olyan tájakat tartalmaz, amelyek jelenleg nem találhatók egyik új-dél-walesi nemzeti parkban sem.

2020.06.28 20:03MTI

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.

Az állam északnyugati részén vásárolta meg a kormány az 1534 négyzetkilométeres, Narriearra nevű területet, amely a legnagyobb, környezetvédelmi célú magánbirtok-vásárlás fennállása óta. A vételárat nem hozták nyilvánosságra. A környezetvédő szervezetek üdvözölték a döntést.

Az új nemzeti park ártéri mezőket, vizenyős részeket, valamint olyan tájakat tartalmaz, "amelyek jelenleg nem találhatók egyik új-dél-walesi nemzeti parkban sem" - idézte a BBC hírügynökség Matt Kean környezetvédelmi minisztert.

A Queenslanddel határos terület, mely nagyjából egy évszázadon át az O'Connor család birtokában állt, több mint 25 veszélyeztetett faj - köztük a lápi létrafarkú - otthona.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.