Katasztrófa

Egy hete lángol egy olajkút Szibériában - videó

Pénteken már a hadsereget hívták segítségül a lángok megfékezéséhez.

2020.06.06 16:57ma.hu

Techhnikai hiba miatt kigyulladt május 30-án az Irkutsk Oil Company (INK) egyik olajkútja a szibériai Irkutszkban. Akkor csaptak fel a lángok, amikor egy tömlő nyomásmentesítéséhez olajat és gázt fecskendeztek a szerkezet csatlakozódobozába.

A tüzet azóta sem sikerült megfékezni, pénteken már a hadsereg segítségét kérték. A katonák egy-két napon belül érnek oda, ezután a terv szerint egy MT-12 Rapira páncéltörő ágyúval lelövik a kút fejszerkezetét, majd eloltják a tüzet.

A lángoló kút szerencsére több 100 kilométerre van a legközelebbi lakott településektől, és a dolgozók közül sem sérült meg senki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.