Világvége

A műanyagokat lebontó mikrobákat fejlesztő Poliloop lett az év magyar startupja

Ők képviselhetik Magyarországot az energiahatékonyság, energiatárolás, mobilitás, körforgásos gazdaság, az okostechnológiák és az okosvárosok területét érintő újításokra fókuszáló versenysorozat nemzetközi döntőjében.

2020.05.04 02:30MTI

A magyar fejlesztőkből álló Poliloop győzelmével zárult a legnagyobb közép- és kelet-európai energetikai startup verseny, a PowerUp! hazai döntője, ezzel a szennyező műanyagok környezetbarát lebontását megoldó csapat lett az Év magyar startupja is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A közlemény szerint a közép-kelet-európai régió 24 országának 425 kezdeti fázisban működő vállalkozása, köztük 360 startup adta be a jelentkezését idén az EIT InnoEnergy szervezésében hatodszor megvalósuló PowerUp! versenyre.

Magyarországon csaknem harminc csapat indult el a megmérettetésen, közülük tízen jutottak be az országos döntőbe, amelyet online tartottak meg kedden. A versenyzőknek az ötfős, vezető nagyvállalati és innovációs szakértőkből álló zsűri előtt kellett bemutatniuk fejlesztésüket és azzal összefüggő piaci elképzeléseiket.

Az első helyezett a Poliloop lett, ők képviselhetik Magyarországot az energiahatékonyság, energiatárolás, mobilitás, körforgásos gazdaság, az okostechnológiák és az okosvárosok területét érintő újításokra fókuszáló versenysorozat nemzetközi döntőjében.

A magyar döntő nyertese a nemzetközi fináléban a versenyben részt vevő másik 23 ország helyi győztesével mérkőzik meg a fődíjakért. Az első helyért 50 ezer, a másodikért 10 ezer, a harmadikért pedig 5000 euró jár, valamint különdíjakat is elnyerhetnek a versenyzők.

A közlemény szerint Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Hungary vezetője hangsúlyozta, céljuk a legjobb innovációk piacra segítése, ezért az InnoEnergy befektetésére mindegyik döntőbe jutott csapatnak van lehetősége a következő hónapok tárgyalásai során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.