Koronavírus-járvány

A pápa szerint a koronavírus-járvány a természet válasza az éghajlati krízisre

Ferenc pápa szerint ezzel válaszolt a természet az emberiségnek az általa okozott ökológiai válságra.

2020.04.10 11:10ma.hu

A CNN cikke szerint a pápa úgy látja: a koronavírus-járvány a természet válasza az éghajlati krízisre, amit az emberiség idézett elő. Az egyházfő azt mondta: a járvány lehetőséget kínál a termelés és a fogyasztás lelassítására, valamint megtanít arra minket, hogy megértsük és megbecsüljük a természetet.

"Már nem egy-egy katasztrófával küzdünk. Ki beszél az ausztráliai tűzvészről, vagy arról, hogy 1,5 éve egy hajó átjuthatott az Északi-sarkon, mert a gleccserek mind megolvadtak? Hol vannak a hírek a hatalmas árvizekről?" - kérdezte.

Azt nem tudja a pápa, hogy ez a természet bosszúja-e, de mindenesetre a természet reakciójának tartja.

A pápa figyelmeztetése szerint egyre több a populista politikus, akinek retorikája Hitler 1933-as beszédére emlékeztetnek, és mindazok, akik kizárólag a gazdaságra fókuszálnak.

Mint mondta, aggódik bizonyos politikai személyek képmutatása miatt, akik álszenten a válsággal való szembenézésről, miközben fegyvereket gyártanak.

Arról is szólt, hogy a szegényeket, hajléktalanokat úgy kezelik, mint a "mentett állatokat"

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.