Koronavírus-járvány

Szinte száz százalékosan hat a koronavírus ellen egy régi állatgyógyszer

Az Ivermectin hatóanyaga legyőzheti a kórokozót.

2020.04.05 00:02ma.hu

Nagyon úgy tűnik, hogy a rühösség és más paraziták ellen alkalmazott gyógyszer adja a megoldást a koronavírusra-járványra, miután ausztrál kutatók tesztjében közel száz százalékos sikerrel tüntette el a vírust a főként állatgyógyászatban használt hatóanyag.

Noha a kutatók óvnak a túlzott optimizmustól, a kísérletekben az Ivermectin alig két napnyi adagolás után 99,8 (!) százalékban elpusztította a vírust a fertőzött sejtekből, a harmadik napra pedig teljesen kiirtotta a világjárványt okozó kórokozót.

A tudósok szerint a szer tulajdonképpen megbénítja a koronavírust, és megakadályozza, hogy reprodukálódjon. Az ausztrál kutatók alig várják, hogy megkezdődhessenek az emberkísérletek, és az állatgyógyászatban, valamint a humán medicinában is használt Ivermectint végre koronavírus-fertőzötteken is kipróbálják.

A gyógyszert egyébként eredetileg parazitafertőzések ellen alkalmazzák, mint a rühösség, malária vagy az elefántkór. Felfedezéséért 2015-ben William C. Campbell ír és Omura Szatosi japán tudósok orvosi Nobel-díjat kaptak - írta a The Daily Mail.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.