Járvány

Brazília elnöke is megfertőződött - de kiderült, mégis negatív

Elérte a legmagasabb politikai szinteket is a koronavírus-fertőzés.

2020.03.13 18:35Ma.hu

Jair Bolsonaro brazil elnök is elkapta a koronavírus fertőzést - legalábbis eleinte úgy tűnt. A 64 éves politikust már szigorú megfigyelés alatt tartották, miután kiderült, hogy sajtófőnöke, Fabio Wajngarten koronavírusos.

A brazil elnök szombat este találkozott Donald Trumppal is, az amerikai elnök Mar-a-Lago-i rezidenciáján, ahol különböző fotók alapján ki lehet jelenteni, hogy a két elnök elég közel is volt egymáshoz. Trump csütörtökön azt mondta az amerikai sajtónak, hogy ő nem aggódik. Nem véletlen, hiszen azóta kiderült: a brazil elnök második tesztje negatív lett.

Ugyanakkor a vírus egyre közelebb ér az amerikai elnökhöz, miután pénteken az is kiderült, hogy az ausztrál belügyminiszter, Peter Dutton is megfertőződött, aki egyébként a múlt héten találkozott Ivanka Trumppal és William Barr amerikai igazságügyi miniszterrel. Emellett önkéntes karanténban van Trump kabinetfőnöke is.

Elnöki szintű politikus egyelőre még nem kapta el a koronavírust. Vagy még nem mutatták ki... ugyanis a kanadai miniszterelnök Nagy-Britanniából hazatért feleségének, Sophie Trudeau-nak a tesztje pozitív lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.